Spring naar de content
bron: pexels

Artis roofdiervrij!

De GroenLinks-fractie van deelraad Amsterdam-Centrum vindt dat een dierentuin met roofdieren eigenlijk uit de tijd is. En een Artis zonder bezoekers?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Barkman

De gracht die mens en beest scheidt, is vier meter breed. Er zwemmen twee eenden in, een mannetje en een vrouwtje. Een leeuwin merkt het duo op, spitst de oren en veert een plein stukje omhoog, de ogen gefocust op de dubbele prooi. Tot een aanval komt het niet, omdat de eenden op tijd bijsturen en weer terugkeren naar het midden van het water. "Zag je dat?" zegt een jonge, blonde vrouw enthousiast tegen haar even blonde vriend. "Hij deed precies als onze kat doet als hij een mus probeert te vangen; zelfs haar staart bewoog als bij onze Minoes." 

"Een laatste restje jachtinstinct," zegt haar vriend, die toegeeft het maar wat mooi te vinden als hij toeschouwer zou zijn bij een geslaagde aanval op een prooi. Al betreft het niet meer dan twee tamme eenden uit de Amsterdamse binnenstad, "Live is altijd beter," zegt de jongen met een brede glimlach. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap