Spring naar de content

Spraakmakende zaken

Houdt het het gedraai van Paul Rosenmöller nooit op? Eerder berichtte HP/De Tijd over het politieke verleden van de presentator van het IKON-programma Spraakmakende zaken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

25 jaar geleden was hij lid van de Groep Marxisten-Leninisten (GML), die dweepte met tirannen als Mao, Stalin en Pol Pot. Rosenmöller c.s. werd per brief bedankt door het regime van Pol Pot. Ook meldden we dat Rosenmöller tot 1982 GML-lid was gebleven.  Allemaal nieuwe gegevens, want in Rosenmöllers memoires, Een mooie hondenbaan, werden Stalin en Pol Pot niet genoemd en wekte hij de indruk dat hij de GML in 1979 verliet.

Rosenmöller gaf geen krimp. In Het elfde uur beweerde hij dat HP/De Tijd ‘niets nieuws’ had ontdekt. Presentator Andries Knevel liet zich vervolgens nóg een flagrante leugen op de evangelische mouw spelden. HP/De Tijd, zo beweerde Rosenmöller, had geen contact met hem gezocht.

Rosenmöller is bij deze uitgenodigd om ter redactie kennis te nemen van onze mailtjes aan hem, en van zijn op 15 december 2003 verstuurde antwoord. Geen van de hem gestelde vragen over zijn GML-verleden wist hij te beantwoorden: “Uit het hoofd weet ik het niet, en ik beschik niet over een archief waarin dit te vinden is.”

Onderwerpen