Spring naar de content

NRC’s ombudsman

Omdat de officiële NRC Handelsblad-ombudsman Piet Hagen eind 2005 stopte om een boek te gaan schrijven, heeft de zelfbenoemde, Micha Kat, nu het rijk alleen. Tot groot verdriet van hoofdredacteur Folkert Jensma.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Voorheen bestookte Kat Jensma vanaf de website van wijlen Theo van Gogh. Na een flinke pauze pakte eerstgenoemde de draad twee maanden geleden weer op.

Nepotisme, leugens, corruptie: nog altijd deugt er weinig tot niets bij de NRC, schrijft Kat, die ook het nieuwe ochtendtabloid nrc.next in zijn overpeinzingen meeneemt.

Kat heeft voor zijn sloopwerk een hagelnieuwe website opgezet: nrcombudsman.nl. Dat klinkt behoorlijk officieel. Jensma heeft ongetwijfeld spijt als haren op zijn hoofd dat hij deze domeinnaam niet tijdig heeft laten vastleggen.

De hoofdredacteur wil alleen kwijt dat hij Kats terugkeer ‘niet leuk’ vindt. “Verder zeg ik er niets over. Dat lijkt me maar het beste.”

Toen Kat de mailadressen [email protected] en [email protected] wilde claimen, bleken beide reeds te bestaan. “Ik denk dat de NRC die wél snel voor mijn neus heeft weggekaapt.”

Krijgt hij veel leuke reacties?

“Nou en of! Iedere NRC’er die ik tegenkom zegt: ‘Jij doet toch die website?’ ‘Jááá,’ antwoord ik dan.” 

En hoe ontrolt zich zo’n conversatie vervolgens verder?

“Daarna zeggen zíj meestal niks meer. Nou, ik des te meer.”