Spring naar de content

‘Humberto Tan infantiliseert zijn publiek’

Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen is niet erg onder de indruk van Humberto Tan, presentator bij Eredivisie Live. Afgelopen maandag liet Derksen dat in het RTL7-programma Voetbal International op subtiele wijze weten. Dit schreeuwt uiteraard om een reactie van Tan…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

(lees verder onder het filmpje)
<object width=”410″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/YkYyE6GaQ-8&hl=nl&fs=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/YkYyE6GaQ-8&hl=nl&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”340″></embed></object>

Om zijn ongenoegen over de wijze van presenteren van Tan kracht bij te zetten, citeerde Derksen maandag uit een VI-column van Nico Dijkshoorn. “Tan maakte afgelopen zondag (de laatste competitiedag – red.) alles wat mooi is aan voetbal kapot met egocentrisch gekwek, slecht acteerwerk en schaamteloze zelfverheerlijking. In het hoofd van Humberto Tan is het voor eeuwig Sesamstraat. Hij blijft Eredivisie Live presenteren alsof er aan kinderen van vijf jaar wordt uitgelegd hoe boter nu eigenlijk wordt gemaakt. Daarom schreeuwt hij ook zo. Dat wij het goed horen, want wij zijn niet goed bij ons hoofd. Dat is de rotsvaste overtuiging van Humberto Tan, die de kijkers moet toespreken alsof ze net een grote bah hebben gedaan.
Als ik naar hem luister, is het net alsof ik gebukt voor hem sta en moet laten zien dat ik zelf als heel goed mijn billen kan afvegen. Humberto infantiliseert zijn publiek. Humberto Tan kreeg het voor elkaar om een hele middag topamusement in zijn eentje de nek om te draaien. Iedereen die zondag naar Eredivisie Live keek, zag een slecht toneelstuk met in de hoofdrol een d-acteur. Nooit is Humberto oprecht geraakt, nooit ziet hij de emotie. Altijd is hij bezig met een schijtlollig geformuleerd bruggetje naar een volgend itempje.”

Meneer Tan, herkent u zichzelf in de kritiek van Dijkshoorn en Derksen?
“Ik heb het niet gezien. Geen commentaar.”
Wat vindt u van de volgende opmerking van Derksen? “Die man (u dus) schijnt een prettige uitstraling te hebben, maar hij mag stuntelen en kwekken en uit zijn nek lullen. Als je een net pak draagt en er gladgeschoren uitziet, dan ben je een goede presentator.”
“Geen commentaar.”
Klopt het dat Derksen van u niet meer bij u aan tafel mag zitten omdat hij wel eens iets naars over u heeft gezegd?
“Geen reactie.