Spring naar de content

Omstreden CDA’er geeft Arabische les aan NOS-redacteuren

CDA-politicus Rena Netjes, die het Europees Parlement in wilde om het te kunnen opnemen voor moslims, zegt in een promo-filmpje op haar website dat ze cursussen ‘Arabisch’ en ‘Arabische wereld’ geeft aan redacteuren van het NOS Journaal.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Een politicus die de media lesgeeft? Politici mogen zich toch helemaal niet bemoeien met de (vrije?) pers? Laat staan hen onderwijzen. Het CDA-partijbureau: “Zij is natuurlijk een beginnend politicus. Ze heeft Arabisch gestudeerd en is met een Egyptenaar getrouwd. Als ze nu Kamerlid of minister zou zijn geweest, zou het een ander verhaal zijn, maar we zien nu niet echt een probleem.”

De NOS bevestigt dat zij al een paar jaar buitenlandredacteuren en tolken lesgeeft. “Ze is er goed in,” zegt voorlichtster Sabine Gerbrands. “Dat ze voor het CDA in de gemeenteraad zit staat hier los van. Van indoctrinatie is geen sprake. Ze komt niet in aanraking met journalistiek materiaal.”

Netjes stond op nummer 13 op de kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen. Het CDA behaalde vijf zetels, waardoor ze niet in het Europees Parlement komt. Netjes blijft vooralsnog duo-gemeenteraadslid in Amsterdam.

Zij raakte eerder deze week in opspraak om haar anti-westerse en pro-islamitische uitspraken. Ook wilde zij het Europees Parlement in om het op te nemen voor moslims.

<object width=”425″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/IL_srbKMSps&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/IL_srbKMSps&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”425″ height=”344″></embed></object>