Spring naar de content

EO, nu ook voor homo’s

“Natuurlijk hoop je dat er een tijd aanbreekt dat je dat er ook bij kunt pakken,” aldus EO-hunk Arie Boomsma over homo’s. Hij zou ze namelijk graag in zijn programma 40 Dagen Zonder Seks hebben. Volgens de EO klopt deze boodschap die ex-banneling uitdraagt niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

EO-woordvoerder Jop Douma is niet blij met de kop in De Telegraaf.

“De kop en de citaten zijn behoorlijk kort door de bocht, echt met de haren erbij gesleept. Wij herkennen ons niet in het artikel van de Telegraaf. Er wordt gesuggereerd alsof er tussen de EO en homo’s een enorme tegenstelling bestaat. Dat is absoluut niet het geval. Ik ontken niet dat homoseksualiteit een issue is onder onze leden, maar homo’s worden niet uitgesloten. Ze werken bij onze omroep en sommigen van hun lijden een celibatair leven. Maar we sluiten niemand uit. Of zoals Arie het laatst bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door zo mooi zei: ‘Meerdere stromingen moeten zich veilig voelen bij de EO.’ Dus ook homo’s.”

Zouden jullie weer een kandidaat weigeren op basis van zijn seksuele geaardheid, zoals in 2008?
“Wij hebben nooit iemand op basis van seksuele geaardheid uit het programma geweigerd, dat was op hele andere gronden. De commissie heeft nooit een uitspraak hierover gedaan. Ze hebben besloten
geen uitspraak daarover te doen. Wij maakten ook in het verleden programma’s over dit thema en zullen dat blijven doen.”

Wanneer zien we 40 Dagen Zonder Seks met homoseksuele deelnemers?
“We sluiten niets uit, maar die invulling staat op dit moment niet in de planning. Dat heeft te maken dat de derde serie 40 Dagen Zonder Seks voor volgend seizoen nog niet geplaatst is.”