Spring naar de content

Beschaving bij de NRC

Met de meeste kranten gaat het slecht, maar bij NRC Handelsblad heerst gematigd optimisme. Over macht, de Volkskrant en het nieuwe uitgeven. “Vorig jaar hebben we een kleine 75.000 cd’s verkocht.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Als ambiance voor het afscheid van Kasper Jansen (63) als muziekredacteur van NRC Handelsblad had de krant van het establishment gekozen voor de Spiegelzaal van het Amsterdamse Concertgebouw. De eerste spreker die de glimmend kale en goed in het pak zittende ceremoniemeester (en correspondent te Moskou) Michel Krielaars had mogen introduceren, was de hoofdredacteur van de krant. Sinds tweeëneenhalf jaar is dat een charmante, nogal meisjesachtige (maar ook alweer 44 jaar oude), hooggehakte verschijning in de persoon van Birgit Donker, die zich met een vanzelfsprekend overkomende mix van souplesse en stijl, annex ernst en luim, had gekweten van haar uitlui.

Terwijl die eerste donderdag van juni de culturele elite de voortreffelijkheid van de, ook op zijn laatste dag met een fleurige vlinderstrik getooide, muziekpaus had staan te benadrukken, was elders Geert Wilders doende geweest met de electorale verzilvering van zijn aversie – om niet te zeggen haat – tegen de elite.

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen