Spring naar de content

Muziek van de maan

De Nederlandse groep La Luna treedt niet alleen op in theaters en concertzalen, maar ook bij de mensen thuis. Op zogenaamde MaanDagen geeft de band rond of tijdens volle maan intieme, akoestische concerten bij iedereen die zijn woonkamer ter beschikking wil stellen. Een verslag van een bijzondere gebeurtenis.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Plaats jezelf op de maan, kijk naar beneden, en wanneer je inzoomt op het zuiden van Frankrijk, dan zie je daar  een mannetje en een vrouwtje lopen die te voet een pelgrimstocht aan het maken zijn. Gelukkig waren ze op tijd terug, anders zouden wij hier nu niet hebben gezeten.”
Met deze beeldende introductie kondigt zangeres Helen Botman het huiskamerconcert van La Luna in Spaarndam aan. Het mannetje en het vrouwtje dat we net nog vanaf de maan over de aardbol zagen lopen, staan nu breed grijnzend in hun eigen huiskamer. Voor hen, op een paar rijtjes klapstoeltjes, zit een veertigtal muziekliefhebbers met spanning te wachten op de dingen die komen gaan. De band is in de linkerachterhoek van de huiskamer opgesteld en door een panoramische ruit achter hen schitteren vredig kabbelende golfjes van een weidse watermassa in het lage avondlicht. Vanavond speelt La Luna haar wereldrepertoire wel op een heel bijzonder podium: een woonboot op het Spaarndammmer IJ.

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen