Spring naar de content

Boris van der Ham ‘te belachelijk voor woorden’

“Het is te belachelijk voor woorden dat D66-Kamerlid Boris van der Ham Kamervragen heeft gesteld over een speech die nog niet eens uitgesproken was.” ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind heeft zich hogelijk verbaasd over ‘de demonisering van het gezinscongres in de Amsterdam RAI’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het World Congress of Families heeft plaats in Amsterdam van 10 tot en met 12 augustus. Maar al voordat het congres van start ging, oogstte het veel kritiek. Zo eiste Van der Ham dat minister André Rouvoet, die het congres opende met een videoboodschap, in zijn speech ook zou opkomen voor andere gezinsvormen dan het traditionele man-vrouw-huwelijk met kids.

Volgens critici wordt het congres georganiseerd door mensen die leiden aan homofobie en neemt Rouvoet door zijn medewerking daar te weinig afstand van. Van der Ham schrijft in zijn Kamervragen dat de organisatie ‘zich fel keert tegen alternatieve relatie en gezinsvormen, tegen voorbehoedsmiddelen, en tegen wetten rond zelfbeschikking rond zwangerschap en levenseinde’. “Je hoeft het niet met alle deelnemers eens te zijn om deel te nemen aan het congres. Ik heb ook wel eens op een PvdA-congres gesproken, maar dat maakt mij nog geen PvdA’er,” vindt Voordewind.