Spring naar de content

‘Strategisch liegen: iedereen doet het’

Geert Dales, de Amsterdamse oud-wethouder die verantwoordelijk was voor het Noord-Zuidlijnbeleid, wil dat de raadsleden hun beschuldigingen tegen hem (onder meer in HP/De Tijd) onder ede en in het openbaar herhalen voor de raadsenquêtecommissie, zo schrijft hij in een brief. Volgens bestuurder en oud-politicus Ed Nijpels gaan ambitieuze bouwprojecten altijd mis (of vallen in ieder geval tegen) en maken de verantwoordelijken zich van te voren schuldig aan strategisch liegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Iets anders dan echt liegen, vindt Nijpels. “Ik herken het wel. Iedereen doet het, min of meer. Toen de Noord-Nederlandse provincies pleitten voor de aanleg van de Zuiderzeelijn, zorgden wij natuurlijk ook voor een zo goed mogelijke voorstelling van zaken. Maar dat is iets anders dan liegen. In dat geval geef je willens en wetens een apert onjuist beeld. Dat is dom en contraproductief.”

GroenLinks-raadslid Jeanine van Pinxteren, SP’er Meta Meijer en D66-fractievoorzitter Ivar Manuel vinden de brief van Dales ‘typisch Geert Dales’: “We zijn niet anders van hem gewend.” Ze zullen, als dat nodig mocht zijn, met plezier de enquêtecommissie tegemoet treden.

Onderwerpen