Spring naar de content

De jood, de arabier en de schaatser

Heftige televisie gisteravond bij Knevel & Van den Brink. Een discussie tussen de woordvoerder van de Arabisch-Europese Liga (AEL) Abdou Bouzerda en CIDI-directeur Ronnie Naftaniël over cartoons liep volledig uit de hand. Erben Wennemars zat er beduusd bij. Vandaag kijkt de schaatser terug en blijkt hij de verstandigste woorden te zeggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

De uitzending stond vanaf het begin al onder hoogspanning. Bouzerda weigerde Naftaniël een hand te geven als ‘zionistische entiteit’. Terwijl de discussie niet ging over het Palestijns-Israëlisch conflict maar over cartoons. Naftaniël liet zich toch verleiden tot deze discussie en een heftig gesprek was het gevolg. En dat is jammer, want de discussie over de gewraakte cartoon had eigenlijk over vrijheid van meningsuiting moeten gaan. Toch werd het een verhitte dialoog tussen de jood en de arabier.

Schaatser en fervent twitteraar Erben Wennemars voelde zich duidelijk niet thuis bij het gesprek aan de tafel van Knevel en Van de Brink. HP/De Tijd vroeg hem op Twitter om een reactie. Hij: “De discussie die bij mij aan tafel werd gevoerd liep volledig uit de hand. De discussie over waar de grens ligt van wat wel en niet mag draagt niet bij tot de oplossing van het complexe probleem. En dat bleek gister ook wel want mijn medegasten vlogen elkaar bijna in de haren. Sport is simpel en daarom ook zo populair. Duidelijke regels en degene die wint heeft gelijk. En als je verliest verandert er helemaal niks.”

Wennemars besluit met een waarheid als een koe waar de twee kemphanen echter een voorbeeld aan kunnen nemen: “In sport zoeken we naar raakvlakken ongeacht onze achtergrond, geloof of huidskleur. Sport verbroedert.”

De heren waren zo druk met elkaar dat Wennemars in de zes minuten durende samenvatting die de EO  maakte niet voorkomt.  

<embed src=”http://www.eo.nl/components/flashplayer/player.swf” width=”380″ height=”285″ bgcolor=”000000″ quality=”high” wmode=”opaque” allowscriptaccess=”never” allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http%3A%2F%2Fwww.eo.nl%2Fprogramma%2Fknevelenvandenbrink%2F2008-2009%2Fpage%2F-%2Fflashplayer%2Fconfig.esp%3Fid%3D10751921%26amp%3Borigin%3Dembed”></embed>

Onderwerpen