Spring naar de content

‘Wolfsen sleurt Utrecht door de modder’

Kan Aleid Wolfsen nu eens een media-optreden zonder flaters maken? Het lijkt er niet op, want gisteren was het weer raak tijdens een interview met BNR. De Utrechtse burgemeester/shredder noemde het vernietigen van 131.500 kranten opeens slechts een ‘foutje’. En kritiek van een oud-wethouder wordt afgedaan als gesputter van een man die jaloers is op Wolfsen baantje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Die man, de Utrechtse oud-wethouder René Verhulst (CDA), probeerde inderdaad vergeefs burgemeester te worden. Maar rancune is niet zijn drijfveer, zo benadrukt hij. “Als ik me daar anderhalf jaar na dato nog druk over zou maken, zou het niet goed met me gaan. Ik heb ook gesolliciteerd en ben het niet geworden. That’s all in the game.

U schrijft nu een column voor de website die het door Wolfsen vernietigde artikel alsnog publiceerde. Is dat toeval?
“De lokale pers is belangrijk. Sterker: het lokale bestuur is gebáát bij kritische pers. Zonder een sterke lokale pers denkt de mensen: het is één pot nat. Dan gaat men op Wilders stemmen.”

Hoe kijkt u terug op het vernietigen van de complete oplage van Ons Utrecht?
“Het was onvoorstelbaar en stom. Stom omdat het gewraakte artikel helemaal niet zo slecht voor hem was. Daar had geen haan naar gekraaid. Als je dan een oplage laat vernietigen en een persconferentie belegt, ben je stom bezig. Als Utrechter heb ik daar problemen mee. Hij sleurt mijn stad door de modder.”

Onderwerpen