Spring naar de content

Koopt ‘margezender’ de NRC?

De spanning stijgt: wie wordt de nieuwe eigenaar van NRC Handelsblad en nrc.next? Misschien wel de tv-zender Het Gesprek. Pardon, dat is toch die zachtjes voortpruttelende margezender van Derk Sauer, Ruud Hendriks, Frits Barend en tegenwoordig ook Harry de Winter? Inderdaad. Heeft Het Gesprek dan de financiële power om de NRC over te nemen? Misschien wel. Iemand als Sauer is verre van onbemiddeld. Frank Verbeek, partner bij First Dutch Capital, vindt het idee van een overname door Sauer c.s. ‘interessant’. Zo’n overname zou zelfs ‘zomaar kunnen’, zegt hij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Boudewijn Geels

Verbeek zei dit in het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio. De Belgische Persgroep, de nieuwe eigenaar van krantenuitgever PCM, moet de NRC van de kartelwaakhond NMA verkopen. De gegadigden zijn naar verluidt Veronica Holding, De Telegraaf, HAL Investments, de Belgische uitgever Corelio en, als nieuwe naam in het geruchtenciruit, dus Het Gesprek. Mediazaken belde het gerucht na en kreeg bij de praatzender een bars ‘geen commentaar’ te horen.
Verbeek schat dat de NRC niet veel meer zal opbrengen dan zo’n dertig miljoen euro. Hij legde uit dat de overnameprijs met name voor de redacteuren van de NRC en nrc.next interessant zal zijn. “Wie die kranten ook overneemt, hij zal het geld terug willen verdienen. Dus hoe lager de prijs, hoe minder er zal hoeven worden gesaneerd.”
Verbeek geeft hoog op van de kwaliteiten van de in Rusland schatrijk geworden Derk Sauer. “Hij heeft zijn sporen verdiend”.
Eens even kijken in de Quote 500 hoeveel geld Sauer ook alweer heeft. Aha, daar hebben we het: 69 miljoen euro – hij staat ermee op plek 406.
Maar ja, dat was wel vorig jaar.

Onderwerpen