Spring naar de content

Management Moke boycot Nu.nl vanwege recensie

Altijd vervelend als er iets in de media staat wat je niet zo bevalt. De een gebruikt dan zijn macht om een complete oplage te laten vernietigen, de ander komt terug op afspraken. Zo ook de Nederlandse Britpop-band Moke. Een slechte recensie? Dan doen doe je toch gewoon die vervelende media in de ban?!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Elke woensdag wordt op nu.nl het Doelpunt van de Week nagespeeld door pupillen onder toeziend oog van een bekende Nederlander. Vandaag waren de opnames daarvoor met de band Moke. Maar de Amsterdammers zegden vandaag definitief af.

Karin Koopmans, manager van Moke, had dat toevallig iets te maken met de niet zo vleiende recensie van Moke’s laatste cd The Long & Dangerous Sea op dezelfde site?
“Ehm, nou er zijn wat dingen tussengekomen. We zegden af omdat we het qua planning niet helemaal uitkwam.”

Dat had dus niets te maken met de recensie?
“Ehm, ook dat heeft meegespeeld.”

Doen jullie na de volgende cd-recensie wel mee?
“Dat overwegen we nog.”

UPDATE, 17.39 uur. Moke-gitarist Phil Tilly geeft in de comments aan dat zijn management hem pas vanochtend inlichtte over deze afspraak: “Jammerlijke miscommunicatie aangezien ik niet in de stad was en dit voor mijn rekening zou nemen.” Campus TV onthulde vervolgens ([[download file=”2009-09/moke.pdf” icon=”” text=”pdf” title=”” ]]) dat manager Karin Koopmans de datum van vandaag zélf had voorgesteld en dat ze in een telefoongesprek glashelder was: “De recensie beviel niet, dus we komen niet.

Onderwerpen