Rita Verdonk

import haagse post 9 okt 2009 Politiek

Het was even groot nieuws deze zondag: Rita Verdonk en haar Trots op Nederland (ToN) staan op nul zetels in de meest recente peiling van Maurice de Hond. Maar dat is eigenlijk helemaal geen nieuws. Want op donderdag 18 juni peilde de politieke barometer van Synovate al nul zetels voor ToN. Hoe zit dat? “Maurice de Hond kent de mediawereld als geen ander en is een BN’er van allure,” zegt Synovate-directeur Reinier Heutink. “Maar dat maakt hem nog geen goede peiler.” Volgens Heutink is die ene zetel van Verdonk niet echt nieuws. “Dat is dus al een paar maanden zo. Maar Maurice communiceert op een andere manier dan wij, is mediagenieker.” Er woedt al enige tijd een strijd tussen de twee peilers over uitslagen en methodes. “Tot nu toe komen onze peilingen altijd het dichtst in de buurt van de daadwerkelijke uitslag.”

En hoe gaat het ondertussen met Rita? Op haar weblog schrijft ze afgelopen week druk te zijn met werkbezoeken, debatten en een toespraak in Noordwijkerhout ‘

waar ik zo’n vijftig geïnteresseerden toesprak’. Uiteraard kwam ook even de Nederlandse cultuur aan bod: “Bij Trots op Nederland vinden we dat als je kiest voor Nederland, je de Nederlandse taal spreekt en je aan ONZE waarden en normen houdt!” Tja, we, onze: Het lijkt er vooral op dat Rita er nu alleen voor staat.

Reageer op artikel:
Rita Verdonk
Sluiten