Spring naar de content
bron: Floris van Bergen

Hemel op aarde: deze relatief onbekende graven mag u niet missen op Père-Lachaise

Rob Kemps (38) is zijn hele leven al gefascineerd door begraafplaatsen. Over de in zijn ogen mooiste en meest bijzondere dodenakker ter wereld schreef hij een boek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Van jongs af aan is hij al gefascineerd door begraafplaatsen. Maar toen Rob Kemps - bekend van de feestact Snollebollekes, winnaar van De Slimste Mens en muzikale gids in het televisieprogramma Chansons! - in 2010 een paar maanden in Parijs woonde en voor het eerst op Père-Lachaise ronddoolde, veranderde die fascinatie in een obsessie. Hij hield van verhalen, van geschiedenis, van het chanson, en al die liefdes kwamen op dat kerkhof samen.

Sindsdien verzamelt hij de verhalen van de kleurrijkste bewoners van de dodenstad en geeft - voor wie dat wil en tegen een vrijblijvende fooi - rondleidingen langs hun vaak grijsgrauwe grafmonumenten. De beste verhalen zijn nu verzameld in het boek Hemel op aarde. Speciaal voor HP/De Tijd licht Kemps drie onterecht veronachtzaamde graven uit van mensen die een minstens zo bijzondere levenswandel hebben als Edith Piaf of Jim Morrison.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap