Spring naar de content

Rita Verdonk: ‘Over 5 jaar loopt iedereen met hoofddoekje’

Nu het wat minder gaat met Trots op Nederland doet Rita Verdonk haar best om weer het electoraal niveau van twee jaar geleden te bereiken. Ze doet een poging met een interview in HP/De Tijd, dat morgen in de winkels ligt. “Als wij zo doorgaan in dit land, lopen onze vrouwen, dochters en kleindochters over vijf jaar allemaal met een hoofddoekje,” aldus de voormalig minister voor Integratie tegen HP/De Tijd-journalist Bert Nijmeijer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De voormalig bewindsvrouwe gaat verder: “Onze waarden en normen, de vrijheid van meningsuiting, de gelijke behandeling van mannen en vrouwen, van homo’s en hetero’s, die dingen worden bedreigd. We laten in Nederland over ons lopen. Ik zeg: elke boerka is er één teveel. In Engeland is al een zwembad waar vrouwen zonder boerkini niet naar binnen mogen. En dan hoor je vrouwen klagen dat ze vanwege hun hoofddoekje door een werkgever geweigerd worden. Dat is geen discriminatie, dat is het goed recht van een werkgever.”

Nout Wellink, president van De Nederlandsche bank, en minister Wouter Bos worden niet gespaard door de eenmansfractie Trots op Nederland: “Wellink moet per direct worden ontslagen. Hij heeft grote fouten gemaakt, bij Icesave, bij DSB. En als Wouter Bos na de uitspraken van Pieter Lakeman had gezegd: dit is geen reden om uw geld weg te halen, had DSB misschien nog bestaan. Maar de gevestigde orde richtte zijn pijlen op Scheringa.”

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen