PvdA vindt dat Ombudsman De Roy niet mag helpen

Bas Paternotte 24 nov 2009 Politiek

Het PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen vindt dat de Nationale Ombudsman de verkeerde prioriteiten legt in de kwestie Edwin De Roy van Zuydewijn. Sterker nog, de Ombudsman kan beter zijn tijd aan andere dingen besteden dan ‘aan een ex van een prinses en een figurant uit de vastgoedwereld/PC Hooftstraat’. Mooi stukje solidariteit van de sociaal-democraten.

Want als er iemand in het pak genaaid is door de overheid dan is het Edwin de Roy van Zuydewijn wel. Ga maar na, de koningin geeft de AIVD opdracht je gangen na te gaan, je dossier bij de Sociale Dienst wordt gelicht en aan je schoonvader gegeven en dan gaat ook nog eens Elco Brinkman zich ermee bemoeien.

Maar goed, dat zegt Heijnen dus allemaal niets. Sterker nog, in De Pers zegt hij vandaag dat ‘de Ombudsman mensen met een hoog inkomen niet per se moet weigeren, maar wel dat mensen met weinig financiële middelen altijd voor moeten gaan’. En dat is nou het hele eiereten met De Roy van Zuydewijn want die zwemt bepaaldelijk niet in het geld.

Opmerkelijk is dat het betreffende weblog niet terug te vinden is op zijn website (er is iets met het CMS aan de hand, ‘geen grap’ aldus een woordvoerster) maar toch opvallend dat nu juist post 41 ontbreekt. Maar goed, laten we ons maar verre houden van complottheorieën rondom De Roy. Het artikel van Heijnen vindt u hier.

Wat ons brengt op de vraag: wat vindt u?

[[ poll uid=64 ]]

Reageer op artikel:
PvdA vindt dat Ombudsman De Roy niet mag helpen
Sluiten