Spring naar de content

NOVA wordt Nieuwsuur, maar er verandert niets

Was Paul Witteman twee maanden geleden nog bedroefd vanwege het verdwijnen van NOVA, op de rabiaat-progressieve opiniesite Joop.nl haalt hij opgelucht adem. NOVA wordt dan wel het neutralere en VARA-vrije Nieuwsuur, maar eigenlijk verandert er voor de kijker helemaal niets.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ik kan u geruststellen. Nova gaat (gelukkig) niet weg. Wel de titel, die verandert in Nieuwsuur. Zeker, de Vara trekt zich uit het programma terug. Dat wil zeggen, de Vara betaalt er niet meer aan mee. Maar dat merkt de kijker niet. De formule met goede reportages en achtergrondgesprekken blijft bestaan, de uitstekende presentatoren blijven het gezicht van de rubriek, de redacteuren die bij de Vara in dienst zijn, blijven er werken.”

“Omdat de Vara als progressieve omroep niet meer als donor, dat heet mediapartner, functioneert wordt het Nieuwsuur voortaan nadrukkelijk ‘neutraal’ genoemd. Dat was Nova natuurlijk ook, al wordt daar in kringen van de PVV ongetwijfeld anders over gedacht. NOVA is een goede rubriek en het Nieuwsuur zal dat blijven,” aldus Paul Witteman op Joop.nl.

Daags na deze column van de VARA-corryfee, schoof Henk Hagoort, baas van de Publieke omroep aan bij De Wereld Draait Door. De man die de linkse signatuur van de nieuwsrubrieken een zetje naar rechts wil geven, draait zelf een beetje bij. Clairy Polak – voor velen de personificatie van de linkse media – kan volgens hem via een achterdeurconstructie tóch het neutraler geachte Nieuwsuur gaat presenteren. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

<embed src=”http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/typo3conf/ext/vara_flashplayer/player/player.swf” AllowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”260″ bgcolor=”262626″ allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/index.php%3Fid%3D628%26type%3D9010%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bconfig%5D%3D4640%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bembed%5D%3D1%26cHash%3D0c42d1de8f” ></embed>