Spring naar de content
bron: pexels

Zo kan jij effectief besparen

De inflatie in Nederland is al tijden extreem hoog. Alle kosten worden hoger: niet alleen je boodschappen, maar ook de benzine voor je auto en je kleding.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Gevolg van steeds hogere prijzen kan zijn dat je financieel in de knoei komt. Aan het eind van je salaris heb je nog een stukje maand over. Het is dan ook fijn als je kunt besparen op je vaste lasten. Daarom krijg je in dit artikel inzicht in drie verschillende manieren om je vaste lasten te verlagen. 

Een lagere telefoonrekening

Daar waar de vaste telefoon tegenwoordig bijna uitgestorven lijkt te zijn, heeft nagenoeg iedere Nederlander wel een mobiele telefoon. Deze mobiele telefoon kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, afhankelijk van het model dat je kiest. De aanschaf van een mobiele telefoon is echter niet de enige kostenpost: je hebt uiteraard ook nog te maken met abonnementskosten. Dit zijn kosten die maandelijks terugkomen. Het is dan ook fijn als deze zo laag mogelijk zijn. Om zo laag mogelijke abonnementskosten te realiseren doe je er goed aan jouw abonnement periodiek te vergelijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen via Bellen.com. Wedden dat jij kan besparen op je telefoonrekening door te vergelijken en over te stappen? 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Een lagere internetrekening

Voor je internetrekening geldt vanzelfsprekend hetzelfde als voor je telefoonrekening. Je merkt in de praktijk niet of je gebruik maakt van de diensten van de ene of van de andere provider. Dit terwijl de hoogte van de maandelijkse factuur wel sterk kan afwijken. Het loont dan ook om via Internetten.nl je internetabonnement te vergelijken. Een klusje van enkele minuten dat je een besparing van vele tientallen euro’s kan opleveren. 

Een lagere energierekening

De laatste manier van besparen die we hier bespreken is je energierekening. De energiekosten waren in de afgelopen periode een belangrijke aanjager van de inflatie. Op dit moment lijken de energiekosten weer te zijn gestabiliseerd. Hierdoor is het ook weer mogelijk om contracten van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Hierbij zijn de verschillen in looptijden en tarieven groot. Hierbij is het goed om niet alleen rekening te houden met het laagst mogelijke tarief, maar ook met de looptijd van het contract. Een contract met een langere looptijd is mogelijk op dit moment niet het meest voordelig, maar biedt je wel zekerheid.