Spring naar de content

Mat, Wouke, Frans en een radslag

Hare majesteit de koningin is vandaag en morgen de fractievoorzitters aan het consulteren over wat te doen. Dat betekent dat er de komende 24 uur even weinig te melden is vanuit Den Haag. In de periferie van de Hofstad gebeurt echter des te meer. Want: keert Mat Herben terug naar het Binnenhof? En loopt Frans Timmermans nu al te blunderen? Daarnaast zit het Grote Blonde Beest nu op Twitter en Agnes Kant maakt een radslag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

We beginnen bij Mat Herben. De oud-LPF-fractievoorzitter met het directe lijntje naar Pim overweegt een terugkeer naar de politiek. Althans, dat meldt hij op Twitter. Correctie: meldde, want het bericht is inmiddels weer verwijderd. Leve Google in dit geval, want de boodschap is middels de zoekmachine gewoon terug te vinden. Want het stond er echt: “Terugkeer in de politiek lijkt slechts een kwestie van tijd. In gesprek met de PVV, Geert Wilders en ik kennen veel raakvlakken.

Over Twitter gesproken, oud-journaliste Wouke van Scherrenburg zit nu ook op de microblogdienst. Het ‘Grote Blonde Beest’, zoals Gerrit Zalm haar ooit noemde, zal na haar mislukte politieke avontuur u vanaf nu in 140 tekens op de hoogte houden van het reilen en zeilen in Den Haag.

Dat de campagne niet alleen op lokaal niveau is begonnen blijkt door de uitlatingen van staatssecretaris Europese Zaken wachtgeldtrekker Frans Timmermans (PvdA). De oud-bewindsman blijkt duidelijk niet geleerd te hebben van de roerige verkiezingscampagne van 2002 want hij opent de aanval op Geert Wilders. Of zoals spindoctor Kay van de Linde het zegt: “Dat is ongeveer de domste strategie die de PvdA zou kunnen kiezen.” Wat moet de PvdA dan doen volgens Van de Linde? “Partijen die nu hun pijlen op Wilders richten trappen in zijn val. Beter is te komen met eigen toekomstvisie voor Nederland.”

Rest ons u nog even te wijzen op het nieuwe campagnelied van de SP met bijbehorende videoclip. Op 1:45 ziet u SP-lijsttrekker Agnes Kant een heuse radslag maken.

En dan morgen hopelijk weer echt nieuws vanuit Den Haag.

<object width=”410″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/xVx7-z1oC8Y&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/xVx7-z1oC8Y&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”340″></embed></object>

Onderwerpen