Spring naar de content

Geerts kammetje, sloten bier en een vip-borrel: wat kranten niet schrijven over het debat

Als HP/De Tijd-verslaggever kom je nog eens ergens. Zo zaten we gisteren met verbazing te kijken naar de ruim 900 studenten die aandachtig luisterden naar wat de politieke kopstukken te zeggen hadden bij het verkiezingsdebat van EenVandaag. Er is ons wel een aantal dingen opgevallen die niet terug te vinden zijn in de kranten. Zo schreven de dagbladen niet…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

…dat de wachtrij om naar binnen te mogen enorm lang was vanwege (een tekort aan) detectiepoortjes.
…dat de controle aan de poort zó chaotisch was dat uw HP/De Tijd-verslaggever zijn horloge is kwijtgeraakt.
…dat mobieltjes niet waren toegestaan in de zaal, maar dat er toch heel wat studenten waren die gewoon zaten te sms’en en te twitteren.
…dat de twee presentatoren Pieter Jan Hagens en Wouter Kurpershoek toch echt even moesten oefenen met hun tekst en het publiek met het applaus.
…dat een of andere student de longen uit het lijf schreeuwde toen de presentatoren vergaten Alexander Pechtold van D66 te noemen bij het opnemen van de intro.
…dat een heftig tegenstribbelende man (volgens sommigen een fotograaf) haastig werd afgevoerd ([[popup file=”2010-03/eenvandaagbeveiliging.jpg” description=”vage foto” align=”inline” ]]) door een aantal beveiligers.
…dat PVV-leider Geert Wilders nog even snel een kammetje door zijn haar haalde voordat hij de zaal binnen kwam.
…dat de vip-borrel alleen toegankelijk was voor vips terwijl de politici al gevlogen waren voordat die borrel was begonnen.
…dat de door een onderzoeksbureau uitgedeelde snoepjes met de tekst ‘Van kleur veranderd?’ best lekker waren.
…dat het bier die avond rijkelijk vloeide en er lange rijen studenten stonden te dringen voor een drankje en een vette frituurhap.