Spring naar de content

Schokkende video: moslimradicalen verstoren lezing Nederlandse dichter

Nog nooit vertoond: extremistische moslims die niet blij zijn met de vrijheid van meningsuiting en een kunstenaar dus maar de mond snoeren. Slachtoffer was deze keer de Nederlandse dichter Benno Barnard die in de universiteit van Antwerpen deelnam aan een lezing getiteld Het islamdebat: leve God, weg met Allah. De titel alleen al bleek voldoende voor een tsunami van Arabische scheldwoorden, haat en dreigementen door een legertje jonge moslims van 40 man en vrouw sterk. Barnard: “Ik leef nog, maar dat is niet dankzij de islam.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De radicale moslims hadden zich voor aanvang van de lezing al georganiseerd, onder anderen via de site Sharia4Belgium.com. Omdat Barnard hierdoor al op de hoogte was van eventuele problemen met de orde had hij een lijfwacht ingehuurd en was de politie van te voren verwittigd.

Maar de lijfwacht en de politie konden echter verhinderen dat de radicale moslims met hun geschreeuw de lezing onmogelijk maakten. Wel kon de politie de haatzaaiende schreeuwerds met zachte dwang uit de zaal verwijderen.

Benno Barnard zelf is woest en voornemens aangifte te doen tegen de mensen die hem bedreigd hebben. In een reactie laat hij weten: “Als ik geen lijfwacht bij me had gehad, had ik het waarschijnlijk niet kunnen navertellen. We leven in 2010 en je hebt politie nodig om te vertellen dat je problemen met de islam hebt. Dan kan toch niet?”

Bekijk hieronder de schokkende beelden en beluister hier een interview (absolute aanrader) met Benno Barnard.

Onderwerpen