Spring naar de content

Joden-zijn-dik-columniste Raja Felgata ontslagen bij Revu

Twee weken geleden schreef Revu-columniste Raja Felgata een kritische open brief aan schrijver Robert Vuijsje. “Je bent vrouwonvriendelijk en dik. Maar alle joden zijn vrouwonvriendelijk en meestal dik. Maar dat komt omdat de meeste joden rijk zijn. Welvaartsjoden zijn altijd dik.” En ook: “Je kunt niet zo goed praten. Je stottert. Je schrijft veel beter dan dat je praat. Maar daar hebben de meeste autisten last van.” Dat Revu, waar Vuijsje lange tijd redacteur was, dit op zijn zachtst gezegd niet zo leuk vond, moge duidelijk zijn. Nu moet Felgata weg bij het blad. Of die zaken met elkaar samenhangen? In haar laatste column zegt ze zelf van niet. Raja Felgata past simpelweg niet in de nieuwe koers die Revu gaat varen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het lijkt erop dat Felgata hier niet echt over in zit. “Ik schreef liever onder de vorige hoofdredactie dan huidige. Hij (Frans Lomans, sinds 1 april naast hoofdredacteur van Panorama nu ook van Revu, red.) is ook Panorama’s baasje en dat is niet mijn ding.”

Want waar oud-hoofdredacteur Altan Erdogan (nu hoofd Informatieve Programma’s bij de VARA) van haar alle lof krijgt, heeft Felgata voor Lomans geen goed woord over. “Maak wat moois van het blad, Frans! Zorg dat het geen slap aftreksel wordt van de Panorama. Hou de lijn van je voorganger vast, durf te sturen. Je bent toch ook een kapitein?”

Met het verdwijnen van haar column in de Revu is Felgata echter niet van het toneel verdwenen. Op haar eigen weblog schrijft ze gewoon door en daarnaast hoopt ze dat ze binnenkort in een ander blad kan schrijven.

Onderwerpen