Spring naar de content

Kijktip: Tofik Dibi vs. Gidi Markuszower

Aanstaande zondag bij televisiezender Het Gesprek: een ontmoeting tussen Tofik Dibi (GroenLinks) en voormalig nummer 5 van de PVV, Gidi Markuszower, die vertrok vanwege alle ophef rond zijn verleden. “Het leek alsof hij blij was niet meer bij de PVV te zijn.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het Gesprek zendt elke zondag het programma 1 Op 1 uit, waarin twee mensen elkaar onverwacht ontmoeten in de studio. Daar volgen meestal interessante gesprekken uit, zo ook deze keer, aldus Tofik Dibi na de opnamen. “Het was een aangename verrassing. Het belangrijkste element was dat zelfs de grootste tegenpolen op basis van redelijke argumenten een normaal gesprek kunnen aangaan.”

Hoe verliep het gesprek? Dibi: “Het was een interessant en [[popup file=”2010-05/afbeelding_5.png” description=”kalm gesprek” align=”inline” ]]. Het leek alsof hij blij was niet meer bij de PVV te zijn. En hij gaf uitleg over de ophef.” En waar ging het nog meer over? “Over alle ophef rondom zijn persoon, de islam en politiek in het algemeen. Hij zat er, denk ik, als [[popup file=”2010-05/afbeelding_6.png” description=”PVV-sympathisant” align=”inline” ]].”

De dubbele nationaliteit komt ook nog aan de orde. “Ik heb hem natuurlijk [[popup file=”2010-05/afbeelding_7_copy1.png” description=”gevraagd” align=”inline” ]] of hij een dubbele nationaliteit heeft, maar voor het antwoord moet je de uitzending nog even afwachten.”