Spring naar de content

Kirk Bradley II

Blijboom: De naam Kirk Bradley zegt jou vast niets.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dijkgaaf: Is dat erg?

Blijboom: Kirk Bradley is een Engelse voetbalsupporter die onlangs een enorme Europa Cup 1 op zijn arm liet tatoeëren, met daaromheen de tekst MANCHESTER CITY CHAMPIONS LEAGUE WINNERS 2011. Hij had er dus een rotsvast vertrouwen in dat zijn cluppie volgend jaar de beker met de grote oren zou gaan pakken. Maar door de 1-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur spéélt Manchester City volgend jaar niet eens in de Champions League!! Nu wil hijdat 2011 laten veranderen in 2017.Waardoor-ie dus nog zeker zeven jaar voor lul loopt. Wat denk jij, is dat nu al de grootste sportblunder van 2010? Ik vind ‘m magnifieker dan die verkeerde wissel van Sven Kramer, hoor!

Dijkgraaf: Tja… Mij bereikten geluiden dat wij ook een heel grote op onze naam hebben staan. Dat we ene Roy Makaay echt compleet de grond in boorden vanwege zijn wanprestaties bij Feyenoord. Dat we schreven dat-ie de enige speler was van wie twee jaar lang het shirt niet gewassen hoefde te worden omdat hij toch niet gezweet had. Dat we ‘m veroordeelden omdat-ie elke wedstrijd lachend die 50.000 euro salaris kwam incasseren, ook na een schandelijke nederlaag. En dat… we ernaast zaten! Omdat, Blijboom, hij in zijn laatste competitiewedstrijd tegen Heerenveen maar liefst drie (!) keer scoorde. Drie doelpunten in één wedstrijd, die ook nog ergens om ging, namelijk het moment waarop Feyenoord instroomt in het wanstaltige toernooi dat Europa League heet, dan konden we toch moeilijk van een miskoop spreken, laat staan van een Miskoop met een heel grote hoofdletter M. En dan zeg ik, Blijboom, tegen alle die boze ingezondenbrievenschrijvers maar één ding: hallóó! Jongens, wie stond er op doel bij Heerenveen? Wie werd geacht die ballen tegen te houden? Henk Timmer! Dat verklaart die 6-2 overwinning. Weet je wanneer Feyenoord voor het laatst zes keer tegen Heerenveen scoorde?


Blijboom: Het ligt voor op m’n tong.

Dijkgraaf: Dat was NOG NOOIT gebeurd! Ze speelden 45 keer eerder tegen elkaar en nooit scoorde Feyenoord meer dan vijf keer. Dus ga van mij geen Kirk Bradley maken, Blijboom! Of bedoelde je iets anders?

Blijboom: Nee, mijn Kirk Bradley-opmerking was inderdaad bedoeld als bruggetje naar de vorige aflevering van deze rubriek, toen JIJ een gezellig gesprekje over judo op het laatst ineens moest ombuigen omdat JIJ zo nodig meende te moeten afrekenen met Roy Makaay. Ik liet me daarinmeeslepen, waarbij ik helemaal vergat dat JIJ er gruwelijk naast zat. En dat JIJ die blunder nu recht probeert te breien door een ander stokpaardje van je te berijden, namelijk doelman Henk Timmer,maakt de situatie er niet beter op. Dat ik niet scherp was, alla, dat gebeurt wel vaker. Maar dat JIJ er helemaal naast zat, dat vind ik een teken aan de wand. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat je er niet helemaal meer met je gedachten bij bent. Nogmaals: ik ook niet, maar dat is juist mijn kracht. Bij jou verwacht ik te allen tijde scherpte. En die is er kennelijk niet meer. Ik ga me dus voorzichtig afvragen of het wel een goed idee is dat jij jeop deze plek over sport blijft buigen. Misschien moest je eens een andere journalistieke discipline gaan afdekken. Adventure bij voorbeeld, of economie. Misdaad wellicht. Of hé, wat dacht je ervan om je eens in kunst te verdiepen?

Dijkgraaf: Ja hoor, je hebt zeker Het Parool gelezen? Omdat ik weigerde seks te hebben met de hoofdredacteur van die krant, volgens haar als eerste in haar leven, liet ze een afrekening met jouw collega en – tot voor kort – vriend tikken door een of andere stagiaire. En nu ga je meehuilen met de wolven in het bos. Ik wed dat je tegenwoordig ook café De Pels bezoekt? Daar hoor je dan dat HP/De Tijd eens wat meer moet schrijven over de operascene in de joodse wijk van Wenen, de vroeg-achttiende-eeuwse Griekse heteroliteratuur en niet te vergeten de muziek die de aids-wezen in Kwazulu-Natal op de plaat hebben gezet om van de verdiende euro’s Bijbels te kopen waarmee hiv-besmetting schijnt te kunnen worden voorkomen. Weet je wat, Blijboom? Je doet het voortaan maar lekker in je eentje, deze rubriek. Ik kap ermee. Mazzeltov!


Blijboom: Wacht even, Dijkgraaf! Wat…? Nee, niet weglopen! Dat kan echt niet hoor! Weglopen is… geen kunst! Dijkgraaf?