Spring naar de content

Schot in de zaak Joris Demmink

Het lijkt erop dat er wat beweging zit in de langslepende kwestie rondom Joris Demmink, de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Sinds twee jaar ligt er een aangifte wegens kindermisbruik en verkrachting van de Turkse Mustafa Y. bij het Openbaar Ministerie. Het Landelijk Parket wilde daar al die tijd niets mee doen, maar nu gaat het OM de kwestie tóch onderzoeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoofdofficier van Justitie Gerrit van der Burg schrijft dat de Turkse aangevers welkom zijn om in Nederland hun grieven neer te leggen tegen de secretaris-generaal. Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket bevestigt het bestaan van de brief, verzonden aan Adèle van der Plas, de advocate van de vermeende slachtoffers van kindermisbruik.

Zowel de AIVD als de Rijksrecherche hebben tot nu toe geen bewijzen tegen Demmink kunnen vinden.

De landelijke media pikken het nieuws rondom Demmink nauwelijks op, daarvoor moet u toch echt bij de regionalen zijn. Inlezen in het omvangrijke Dossier Demmink doet u hier.