Spring naar de content

De man van 65 mille

‘Manager GGZ verdient 65.000 euro per maand’, kopte NRC Handelsblad op 1 juni. Vier ton in een half jaar tijd! En dat terwijl de zorg gigantisch moet bezuinigen. Maar klopte het bericht wel? Of zong de krant slechts een gemakkelijk deuntje mee in het modieuze koor van morele verontwaardiging over veelverdieners?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

Het was, in NRC Handelsblad van 1 juni, een opvallende kop: ‘Manager GGZ verdient 65.000 euro per maand’. Een interim-manager van GGZ Delfland, zo meldde de krant, had ‘een half jaar lang 65.000 euro per maand verdiend’. Even verderop in het bericht valt te lezen: “Hij verdiende in dat halve jaar 400.000 euro bruto.” Inderdaad forse bedragen, ‘maar we hebben hem ook heel erg nodig gehad,’ aldus de woordvoerder van GGZ Delfland in hetzelfde krantenbericht.

Johan Wagenaar (1947), de manager in kwestie, is een interim-bestuurder. Zulke interimmers zijn zeer regelmatig aanleiding voor hevige maatschappelijke verontwaardiging. Ze razen een paar maanden door een organisatie, verdienen bakken met geld en laten niet zelden puinhopen achter. Althans, dat is het beeld.

Lees meer.

Onderwerpen