Spring naar de content

VARA vindt door Roma aangevallen journalisten huilebalken

De immer verschillige VARA vindt het onzin dat EénVandaag aangifte wil doen nadat gisteren een cameraploeg van de actualiteitenrubriek werd aangevallen door Utrechtse Roma-zigeuners. Het team werd bedreigd en een tas met cameralens werd in het water gegooid. Hetzelfde overkwam een reporter van de omroep Powned. Volgens het VARA-opinieweblog moet EénVandaag niet zo ‘huilerig’ doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens VARA-website Joop.nl is EénVandaag ‘een rechts medium’ dat ‘likkebaardend’ verslag doet van de problemen met de Utrechtse Roma-familie. Tevens meldt de anonieme scribent van de VARA geringschattend dat de actualiteitenrubriek er een ‘handelsmerk van maakt om aangifte te doen tegen agressieve personen waar ze over berichten’.

De VARA verwijst vervolgens naar een incident waarbij een EénVandaag-ploeg werd aangevallen door een tiental jongeren bewapend met stoeptegels in de Amsterdamse kansenwijk Slotervaart.

[[popup file=”2010-09/joop_copy1.jpg” description=”Enfin, zó collegiaal is de VARA dus” align=”inline” ]].