Spring naar de content

Racisme genezen doe je zo

Het zijn toch ook allemaal kameraden van elkaar, daar in het Europees Parlement. Bij elk probleem wordt er meteen in oplossingen gedacht. Zo bood de Turkse minister van Europese Zaken, Egemen Bagis Europarlementariër Barry Madlener (PVV) aan hem van een hardnekkige kwaal af te helpen. Tijdens een vergadering van het Europese en het Turkse parlement afgelopen mei verweet Bagis de PVV’er dat hij racistisch was, maar – en nu komt het – ‘wij zullen u genezen’. Hoe gaat dat eigenlijk? Iemand genezen van racisme? Wij van HP/De Tijd denken graag met Bagis mee en hebben wat tips verzameld om Madlener snel weer op de been te helpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Medicijn 1 –> Een betere economie. Als iedereen voldoende geld heeft, denkt niemand meer aan ras of racisme. Dit is een medicijn tegen racisme van Marisa Demori van de New Straits Times (één van de grootste kranten in Maleisië).

Medicijn 2 –> Kapitalisme. George Reisman, professor economie in New York, ziet kapitalisme als hét genezingsmiddel tegen racisme. Reisman legt uit hierbij tegen het ‘zwarte-kapitalisme’ te zijn. “Negers en blanke mensen moeten op hetzelfde gebied opereren. Er is geen reden waarom negers met negers handel zouden drijven, en blanken mensen met blanken mensen zouden onderhandelen,” is zijn standpunt. Meer over het wonderpilletje van Reisman tegen racisme? Klik dan hier.

Medicijn 3 –> De islam. Op de website van MuslimMatters staat de overtuiging dat de islam zorgt voor de genezing van racisme. Een goede onderbouwing van deze stelling is helaas op de moslimsite niet te vinden. Helaas voor Madlener.

Medicijn 4 –> Individualisme. “Elke keer als je als je mensen als individualisten benadert, zwak je stereotyperingen af,” zijn de wijze woorden van wetenschapper Michael Tarr van de Brown University. Dit zou volgens Tarr de PVV’er weer een gezonde en gelukkige man moeten maken.

Onderwerpen