Spring naar de content

Micha Kat plaatst pedo-graffiti op huis Joris Demmink; zit al twee dagen vast

Opmerkelijk nieuws inzake de kwestie Joris Demmink. Journalist Micha Kat van de website Klokkenluider Online zit in de cel. Afgelopen maandag bracht hij [[popup file=”2010-10/pedo.jpg” description=”met een spuitbus leuzen” align=”inline” ]] aan op het huis van de secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink en op het ministerie van Justitie. Kat wilde vervolgens zélf aangifte doen van zijn daad maar de Haagse hermandad besloot hem op te halen. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Zoals u wellicht weet verschijnt Kat vaker op deze website. Danwel als media-criticus, complotdenker of getormenteerd mens. Aan de andere kant, en dat is de paradox van Kat, levert hij ook somtijds een goed werkstuk af. Inderdaad, over diezelfde Joris Demmink. En eerder al zorgde Kat dat de vice-president van de Haagse rechtbank Hans Westenberg moest opstappen.

Kat zit al twee dagen in de cel. De rechter-commissaris kan vandaag tot een voorlopige hechtenis van twee weken besluiten op grond van het criterium dat er herhalingsgevaar bestaat. De beelden van Kats actie en de daarop volgende arrestatie (laatste woorden: “Als ik niet bel zit ik vast”) ziet u hieronder. Meer informatie vindt u hier.

UPDATE, vrijdag, 15.52 uur – Kat is vrijgelaten en spreekt van dolzinnige avonturen behind bars.

Onderwerpen