Grofgebekte goeroe Chris van Dipten maakt comeback als Man van Licht & Liefde

niek stolker 1 nov 2010 Cultuur

Het bleef zó lang stil rond de grofgebekte goeroe Chris van Dipten dat we ons langzamerhand zorgen begonnen te maken. Ging het nog wel goed met de kunstschilder en webmaster achter spiri-site Starman Productions die de Nederlandse taal verrrijkte met verwensingen als smerige slang, monster uit de hel, hoer van babylon? Ja, zo meldt de zoon van God zelf. Waarschuwing: de woorden die volgen kunnen (wederom) als schokkend worden ervaren.

Van Dipten maakte vorig jaar furore met creatieve scheldpartijen en regelrechte bedreigingen. Naar een klant die vroeg wanneer haar bestelling uit zijn webwinkel – voor al uw klankschalen, stemvorken en windgongen – werd geleverd, mailde hij onder veel meer: “Ik hoop dat de wereld snel van een walgelijke kut al jij verlost wordt… want God mijn vader kotst wezens zoals jij uit, waarom denk je dat zijn laatste oordeel er aan komt en hij dit hele zooitje wegmaait… juist door kutten zoals jij die een schande zijn voor de mensheid… ik straal je spullen zo sterk in, dat ik hoop dat ze je zulke slechte trillingen geven, dat ik daarmee hoop dat de wereld snel van jou verlost zal zijn.

Na vele ruzies en een aangifte wegens bedreiging van een op Terschelling wonende klant die hij een niet-bestaande Waddentoeslag wilde laten betalen, nam Van Dipten de benen naar de Sahara. Althans, dat meldde hij zelf. In februari van dit jaar was hij alweer klanten aan het beledigen in Rotterdam.

Nu is Van Dipten terug. En hij is een changed man. Zaterdag meldde hij zich in de reageerdersburelen van HP/De Tijd: “Dag en nacht offerde ik mezelf op voor anderen, en dat doe ik nog steeds. In het land waar ik woon ben ik hartelijk welkom geheten en organiseer ik van alles voor de kinderen en de dorpsgenoten die helemaal opbloeien. Ik kan het namelijk niet laten om anderen gelukkig te maken, ook al gaat dat vaak ten koste van mezelf, maar ach… je kunt nu eenmaal jezelf niet veranderen.. je bent wie je bent.” Lang verhaal kort: Chris is klaar met al die mensen die onaardige dingen over hem zeggen en heeft goed nieuws: zijn webwinkel Starman Productions, het lichtpuntje in donkere tijden, keert terug!

Excuses aan blogger Brussen
Een dag later stuurde de goeroe een uitputtende e-mail aan blogger Bert Brussen, de ook veel over zijn scheldkannonades schreef. Het schrijven, waarin hij zich weet in te houden qua taalgebruik, bevat talloze nieuwtjes. Zo leren we dat Van Dipten van adel is, dat prins Willem-Alexander bij zijn familie over de vloer komt en oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst de aangenomen zoon van zijn tante is. Hij zegt ook sorry tegen Brussen. “Overigens mijn excuus dat u bent opgepakt. Ik heb destijds de heer Wilders gevraagd om even op te treden tegen u, omdat ik vond dat sommige zaken te ver uit de hand liepen.”

De gehele brief van de zelfbenoemde Man van Licht & Liefde leest u hier.

Reageer op artikel:
Grofgebekte goeroe Chris van Dipten maakt comeback als Man van Licht & Liefde
Sluiten