Spring naar de content

Gayvote: PVV de grootste

Homo’s zijn klaar met de PvdA en de VVD. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse politieke poll op de website van onze vrienden van de Gay Krant. In de aanloop naar de verkiezingen waren deze twee partijen juist nog de favoriet onder de roze bezoekers van de website. Nu is de PVV dus de grote winnaar is de PVV. Aardig om te vermelden is dat de poll van de Gay Krant al een paar jaar de landelijke trends haarfijn aanvoelt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Maar eerst de cijfers. De VVD gaat van 20,1 naar 16,6 procent. De PvdA tuimelt omlaag van 18,2 naar 13,0 procent. De PVV steeg van 16,6 naar 22,3 procent, daarmee wordt de neerwaartse gang van mei teruggebogen naar het resultaat van 2009, toen de PVV bijna 24 procent van de homo-kiezers achter zich kreeg. Pijnlijk voor de VVD en PvdA omdat de homo’s in eerste instantie een Paars-kabinet wel zagen zitten. De voorkeur voor de PVV is opmerkelijk omdat Wilders’ topadviseur Paul Belien homofoob is (en zijn vrouw ook, mind you.)

De homokiezer heeft een haarfijn gevoel voor de verschuivingen en gevoelens onder het electoraat. De opkomst onder de totale bevolking van D66 en later PVV, alsmede de neergang van de PvdA in 2008, werden voor het eerst door de Gay Krant gesignaleerd.