Spring naar de content

Kamervragen naar aanleiding van ouderenzorg-undercover in HP/De Tijd

Het eerste deel van de HP/De Tijd-reportage ‘Dagboek van een Bejaardenbroeder’ over de situatie in de ouderenzorg is voor drie partijen aanleiding om de Minister van Volksgezondheid Edith Schippers om opheldering te vragen. Zowel GroenLinks, PvdA als de SP hebben schriftelijke kamervragen ingediend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ivo van Woerden

“Schokkend,” zegt Linda Voortman (GroenLinks) na het lezen van de reportage. Voortman wil weten of de door de regering beloofde 12.000 nieuwe zorgverleners er ook echt gaan komen. “Ik ben voor een nulmeting, zodat we daadwerkelijk kunnen zien of er over vier jaar 12.000 extra medewerkers bij zijn gekomen.”

Ook Agnes Wolbert (PvdA) stelde kamervragen. Ze wil na het lezen van het stuk onder meer weten of de minister 5 zorgverleners op 30 bewoners een goede verdeling vindt. Daarnaast wil ze gedetailleerd weten wat er in de voorgenomen Zorginstellingen Beginselenwet komt te staan.

Renske Leijten van de SP wil opheldering over het kabinetsvoornemen om zorgzwaartepakketten, waarmee iedereen die zorg nodig heeft een bij die zorg passend bedrag krijgt, kostendekkend te maken. Volgens Leijten maakt het artikel duidelijk dat je de zorg niet goed kunt plannen of organiseren met deze sinds 1 januari ingevoerde financieringsmethode.

Volgende week verschijnt deel 2 van het undercover-onderzoek in de ouderenzorg. De HP/De Tijd met deel 1 ligt tot woensdag 24 november in de winkels.

UPDATE, 18.18 uur – De Kamervragen van GroenLinks zijn [[popup file=”2010-11/schermafbeelding_2010-11-18_om_6.16.45_pm.png” description=”hier” align=”inline” ]] te lezen.
UPDATE, vrijdag, 9.52 uur – Het Rotterdamse PvdA-raadslid Fatima Talbi heeft het college van Burgemeester en Wethouders om opheldering gevraagd over de kwaliteit van zorg in Rotterdamse verzorgingsinstelllingen.

Onderwerpen