Spring naar de content

Wijnand-praat: Terrorist is ‘lefgozertje’

Slechte zaken goed praten is niet exclusief aan Geert Wilders voorbehouden (brievenbuspisser Lucassen was ‘baldadig‘). Gisteren kwam in het VPRO-programma Andere Tijden Rara-terrorist René Roemersma (“Terrorisme? Dat vind ik tendentieus!”) aan het woord. En Wijnand Duyvendak. De oud-kraker/actievoerder/GroenLinks-politicus vond het maar niks, die RaRa-aanslagen. Sure. Want dit ligt er wel heel erg dik op: “Een enorme brand. Ik vond het angstig.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Eerst maar een paar quotes van Duyvendak uit de aflevering:

“Deze rechtsorde is de onze niet. Dat vind ik nu een verschrikkelijke leus.” Duyvendak over de instelling van hem en zijn krakersvrienden.

“Hij was een doener, had iets van een schoffie. Een lefgozertje. Maar wel dat je dacht: die jongen gaat er wel voor.” Duyvendak over de terrorist René Roemersma.

En dan de klapper: “Ik vond die verklaringen van RaRa verschrikkelijk.” Ondertussen zette Duyvendak de verklaringen van RaRa wel paginagroot op de cover van zijn krakersblad Bluf!: “Bluf!-redacteur Willem Deetman maakte mee hoe de groep-Duyvendak het roer overnam. (-) Het (Rara-) communique moest in z’n geheel op de voorpagina worden afgedrukt.”

Plus: lees hier meer over de ‘spermacocktail’ van Duyvendak cum suis.

De aflevering van Andere Tijden vindt u hier.

Onderwerpen