Spring naar de content

Bank vergeet 300.000 euro bij verhuizing

Het moet de droom zijn van elke hypotheekbezitter: je nieuwe stulpje binnenlopen en daar een geldbedrag vinden met de dubbele waarde van je schuldenlast in contanten. Het is precies wat de 33-jarige Belg Kaya Ferhat overkwam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Afgelopen augustus kocht Kaya Ferhat voor 180.000 euro een pand in Gent voor zijn accountantskantoor. Het gebouw was voorheen eigendom van de bank Dexia en er moest dan ook het een en ander verbouwd worden. Zo stond er onder andere nog een verankerde kluis in de weg. Kaya vond de prijs van 4000 euro voor het verwijderen van de kluis wat aan de hoge kant en besloot wat vrienden met lasapparaten op te trommelen.

“Toen de kluis eenmaal open was, bleek dat er een zak met briefjes van 20 en 50 euro in zat. Niet echt veel, maar er was in de kluis nog een tweede deur: die hebben we vervolgens ook open gezaagd, en die bleek ook vol plastic zakken met geld te zitten, met de transportdocumenten er nog bij. Gedateerd op 31 december 2001, bijna tien jaar geleden dus. We zijn begonnen met tellen en kwamen aan ongeveer 300.000 euro.

Ondanks dit vroege kerstcadeau besloot de boekhouder het geld direct aan de politie te overhandigen en de pers in te lichten. “Mijn vriend en ik willen hier echt wel een statement mee maken. Dat er ook onder allochtonen mensen zijn die het spreekwoord ‘eerlijk duurt het langst’ kennen. Als blijkt dat dat geld ons niet toekomt, dan moeten wij het ook niet hebben,” aldus Kaya in De Standaard.

Dexia is inmiddels een onderzoek gestart en vermoedt een persoonlijke fout. Toch een prettige gedachte wanneer je bank zich met belangrijker zaken bezighoudt dan een tonnetje aan contanten hier en daar. Dexia: Tijd nemen om te bouwen,tenzij we verhuizen.