Spring naar de content

Verdien goud als professioneel bedelaar

Nu Kerstmis achter de rug is, verheugt u zich natuurlijk alweer helemaal op Oud en Nieuw. Lekker oliebollen wegspoelen met een glas champagne. Uw buurman aftroeven met beter vuurwerk. En mensen lastigvallen met afgezaagde goede voornemens. Maar hoe gaat u dat allemaal betalen in deze financiële ijstijd? Simpel, word een bedelaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Bedelaars staan wellicht niet in zo’n hoog aanzien, maar dat betekent niet dat er geen droog brood in te verdienen valt. Neem bijvoorbeeld Michel uit Brussel, ondanks stevige concurrentie van nieuwe Oost-Europese collega’s weet deze Belg op een goede dag wel 150 euro aan statiegeld bij elkaar te vissen. Gewoon een kwestie van op de juiste tijd op de juiste plek zijn voor de beste flessen. Ook in Nederland is 150 euro op een dag geen uitzondering.  

En nu hoeft u natuurlijk niet direct uw baan als kantoorslaaf op te zeggen, begin gewoon eerst rustig als part-timer. Proef van de geneugtes die het eigen baas zijn met zich meebrengen: eigen tijden bepalen, veel sociaal contact, drinken onder werktijd toegestaan en een leuke bijverdienste van een kleine 25.000 euro per jaar

Voor lezers met interesse: hier alvast wat verplichte studiekost en hier een paar voorbeelden van goede bedelaars.