Spring naar de content

Kopten krijgen steun van moslims

Drie dagen voor het koptisch Kerstmis zit de schrik er goed in bij de koptische gemeenschap. Na de aanslag op een kerk in Alexandrië afgelopen weekend bleek er ook een zwarte lijst in omloop te zijn van al-Qaeda met daarop drie Nederlandse doelwitten. Nu krijgt de gemeenschap hulp uit onverwachte hoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Moslims schieten te hulp. Woordvoerders van de Nederlandse Moslim Raad (NMR),de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland en de Federatie Islamitische Organisaties (FION) hebben vandaag gezegd dat ze mee willen helpen met de beveiliging tegen mogelijke aanslagen. Het gaat hierbij om de kerken die op de zwarte lijst staan, namelijk de kerken in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. 

Het zit de organisatoren vooral dwars dat al-Qaeda namens alle moslims spreekt. Naast de beveiliging van de kerkgebouwen roepen zij ook alle moslims op om zich uit te spreken tegen het geweld dat al-Qaeda voorstaat. “Juist wij moeten dit doen, omdat al-Qaeda stelt in naam van de islam te handelen. Christelijke kopten, wij en trouwens alle Nederlanders hebben juist dezelfde vijanden: de terroristen. Hoogste tijd om dit luid duidelijk te maken. Bij de gedachte dat christelijke kopten hier in Nederland worden aangevallen, kunnen wij niet meer slapen.”

De pastoor van de Amsterdamse koptische kerk heeft inmiddels laten weten het voorstel serieus in overweging te nemen.