Spring naar de content

NIEUW: Vanaf vandaag éxtra hard over de Afsluitdijk

De eerste significante prestatie – even afgezien van de exorbitante accijnsverhoging op rookwaren die vandaag ingaat – van ons nieuwe kabinet is een feit: vanaf vandaag mag er op de A7 tussen Wognum en Zürich (ook wel de Afsluitdijk geheten) de hele dag 130 kilometer per uur worden gereden. Ladies and gentlemen, start your engines!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Hoewel het om een experiment gaat, wil minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu deze ingreep nog binnen deze kabinetsperiode op ruim een derde van ons snelwegennetwerk doorvoeren. Dat betekent in elk geval dat we nog dit jaar 130 mogen rijden op de A2, de A16, de A17, de A32, de A37 en de A58.

Toevalligerwijze valt een en ander samen met de feestelijke introductie van het nieuwe paradepaardje uit de stallen van het Italiaanse Lamborghini: de Aventador. Gisteren maakte de fabrikant vast wat indrukwekkende specificaties bekend. De Aventador is namelijk voorzien van een V12 die 700 pk levert en die het gevaarte in 2,9 seconden naar de 100 kilometer per uur katapulteert. Een topsnelheid is vastgesteld op 350 kilometer per uur, maar het zal nog heel wat kabinetsperiodes duren om dergelijke snelheden te mogen rijden op de Nederlandse wegen. En hij is nog ‘zuinig’ ook: Lambo’s nieuwste oogappeltje verbruikt gemiddeld slechts 17,2 liter per 100 kilometer, wat neerkomt op 1 op 6.