Spring naar de content
bron: anp

Extraparlementair? Een oorlogskabinet zal je bedoelen

Informateur Kim Putters presenteerde vandaag het eindverslag van de formatie: Geert Wilders wordt geen premier en we krijgen een extraparlementair kabinet. Zou het niet beter zijn om een oorlogskabinet te formeren? Een Derde Wereldoorlog komt namelijk steeds dichterbij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Er kan een volgende stap worden gezet in de vorming van een nieuwe regering, deelde informateur Kim Putters zojuist officieel mee. Hoera! Een volgende stap. En dat al vier maanden na de verkiezingen. Wilders wordt geen premier, en we krijgen een extraparlementair kabinet. Smullen, smullen, smullen.

Zou het niet beter zijn om een oorlogskabinet te formeren? Een Derde Wereldoorlog komt steeds dichterbij. In januari dreigden de Russen Franse vliegtuigen neer te schieten die patrouilleerden boven de Zwarte Zee, een internationaal vrije zone. Begin deze maand lekte een gesprek uit tussen hoge Duitse legerofficieren, waarin ze spraken over de levering van kruisraketten aan Oekraïne. En eind februari kondigde de Franse president Macron aan de zending van westerse troepen naar Oekraïne niet langer uit te sluiten. Een rode lijn voor de Russen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap