Spring naar de content

Micha Kat: ‘Nieuwe Revu dekt Joris Demmink’

Eindelijk ging het dan gebeuren! Complotdenker Micha Kat van KlokkenluiderOnline.nl zou een heus interview krijgen in Nieuwe Revu. Weliswaar afgedwongen door zijn advocaat, maar een kniesoor die daar op let. Maar liefst drie pagina’s kreeg Micha Kat de tijd om de Nieuwe Revu-lezers wakker te schudden uit de matrix die mainstream media heet. Maar helaas blijkt nu dat ook Nieuwe Revu niks anders is dan een katvanger van Demmink.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Alle commotie begon toen de journalist die het interview afnam, Machiel Rebergen, in een mailtje aan Micha Kat liet weten welke stukken hij uit het artikel wilde knippen:

Micha,

Voor de volledigheid: ik laat alleen de ‘bekentenis van Demmink in het journaal’ achterwege. Niet om jou te pesten, maar omdat het eigenlijk niet genoemd kan worden zonder de hele context (Runderkamp papers, Anne Frankplantsoen etc.) erbij te beschrijven. Dat zou zoveel ruimte in beslag nemen dat ik veel andere dingen weer weg zou moeten laten.
Afijn, verder komt die boodschap meer dan over, denk ik, dus ik geloof dat het geen groot gemis is.

Groeten! En wellicht tot een volgende keer. Geluk!

Machiel

Een normaal mens in de positie van Micha Kat zou denken: “Verrek! Ik moet die Machiel even bellen, want die bekentenis over Demmink in het NOS Journaal wil ik er zeker wel in hebben.” Micha daarentegen… Die gooit het mailtje meteen online met daaromheen een hoop geklaag over hoe gemeen Nieuwe Revu wel niet tegen hem is. Machiel heeft hij in ieder geval niet gesproken die dag. 

Omdat wij de kwaadste niet zijn leggen we het Micha Kat nog een keer uit. Micha, de reden dat mensen om je lachen en niet in je geloven is echt niet omdat je de wereld verdeelt in drie groepen: pedofielen, schapen en mensen die hetzelfde denken als Micha Kat. Niet omdat je ruzie maakt met iedereen die langer dan een paar maanden met je samenwerkt. En ook niet omdat je je gedraagt als een paranoïde complotdenkende schreeuwlelijk.

Neen, het hele hilarisch-dramatische aan jou, Micha, is dat je paranoïde complotdenkend geschreeuw juist afwisselt met journalistiek degelijk werk. De ene dag een goed onderbouwd boekwerk over de zaak Demmink uitbrengen, om vervolgens de rol van nationale nar weer op je te nemen door de koningin een nekschot toe te wensen.

Iemand beschuldigen van moord, verkrachting en mishandeling en dan achteraf roepen dat je wel gelijk had over die mishandeling is geen journalistiek. Momenteel doe je dat zonder dat zelfs de mishandeling is bewezen. Minister Donner zei ooit over de zaak Joris Demmink: “Er is geen rook, laat staan vuur.” Dat was wellicht overdreven. Maar wat jij al jaren roept (“Je ziet geen rook, want je staat zelf in de brand”) is nog veel verder van de waarheid.

Maar goed, zulke nuance is niet besteed aan iemand als Micha Kat. Die heeft immers genoeg aan één anonieme bron om Joris Demmink van moord en verkrachting te beschuldigen van een Tsjechische jongen onder een brug.

Hieronder het beruchte fragment uit het NOS Journaal waarin wordt gesproken over het interview dat de secretaris-generaal had met Panorama en de Gaykrant. Tijdens het gesprek zou hij hebben toegegeven seks te hebben gehad met jongens zonder te vragen of deze meerderjarig waren.

<iframe title=”YouTube video player” width=”410″ height=”338″ src=”http://www.youtube.com/embed/qrnZpV1LR8I” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>