Spring naar de content

Pop leert meisjes over borstvoeding

Het Spaanse speelgoedbedrijf Berjuan Toys heeft in Amerika voor commotie gezorgd door daar een borstvoedingspop op de markt te brengen. De pop is volgens Berjuan Toys speciaal ontwikkeld om meisjes te leren over borstvoeding en de hechte band tussen moeder en zuigeling. Critici vinden dat de pop bijdraagt aan de seksualisering van jonge kinderen en dat meisjes te snel volwassen worden door het stuk speelgoed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat Bebe Glotton – zoals de pop heet – vooral controversieel maakt, is het schort dat bij het speelgoed zit. Hierop staan namelijk twee borsten in de vorm van een bloemetjesmotief. Wanneer de pop dicht bij het bloemetjesmotief wordt gehouden, maakt deze borstvoedingsgeluidjes. Het Spaanse bedrijf wil met Bebe Glotton ook een discussie op gang brengen: “De borstvoedingspop zal een revolutie teweegbrengen en de perceptie op borstvoeding in Amerika veranderen. Tegelijkertijd laat de pop kleine meisjes kennismaken met de wondere en magische wereld van het moederschap.”

Maar daar is niet iedereen het mee eens. Of zoals een commenter van de New York Daily News het verwoordt:
“Waarom moet een klein meisje iets leren over borstvoeding vóórdat ze borsten heeft? Voordat ze in de puberteit zit? Dit is weer een walgelijk voorbeeld van hoe onze kinderen worden gedwongen om sneller volwassen te worden dan ze zijn.”

Maar oordeelt u vooral zelf. Bebe Glotton: grote schande! Of: dat moet toch kunnen?

<iframe title=”YouTube video player” width=”430″ height=”353″ src=”http://www.youtube.com/embed/KupsmQDdgVE” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>