Spring naar de content

De Telegraaf reageert op Hubert Both

Je kunt veel zeggen over Henk en Ingrid, maar het zijn geen mensen die een blad voor de mond nemen. Ze spreken de taal van de mensen en zeggen ongecompliceerd waar het op staat – dag in dag uit. Maar hun boodschap bleek zo ongecompliceerd dat een paar bloggers van Retecool.com de proef op de som namen en een heuse Henk-en-Ingrid-bot in elkaar knutselden. En niet zonder succes, want van de reacties van Hubert Both – zoals de bot heet – werd driekwart goedgekeurd door de moderators van de Wakkerste Krant van Nederland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Chef-internet bij De Telegraaf, Marco van der Laan, zegt het technisch gezien een knap stukje programmeerwerk te vinden. “Als je zo’n kunstje flikt en het lukt, dan is dat technisch gezien gewoon knap gedaan.” Volgens Van der Laan is Telegraaf.nl sowieso gevoeliger voor bots omdat er anoniem gereageerd kan worden. “Bovendien leken de reacties op echte reacties. Er zaten comments bij die ook door een dronken reageerder zouden kunnen zijn geschreven.”

Volgens Marco zegt het doorlaten van de nepcomments niet zo veel over het algemene niveau van de Telegraaf-reacties, maar meer over de bloggers van Retecool.com. Die zijn volgens hem uitgesproken negatief over Henk en Ingrid: “We verwerken duizenden commentaren per dag – daar zitten allerlei soorten mensen tussen. Ook weleens een Henk, ja. Maar ook heel andere mensen.” 

Of ze op de Telegraaf-redactie ook gelachen hebben om sommige uitspraken van Hubert? “Neuh. Ik ben er niet heel boos over, maar ik had het liever niet gehad natuurlijk. We zijn momenteel bezig met gepaste maatregelen.” Welke maatregelen dat precies zijn, wil Van der Laan niet zeggen. 

Eerlijk is eerlijk, je kunt De Telegraaf niet helemaal kwalijk nemen dat ze Hubert niet zelf opgemerkt hebben. Hubert gedraagt zich immers als een voorbeeldige sitebezoeker. Zo is hij nooit te beroerd om wat opbouwende kritiek te geven… 
“Woorden zijn te veel, aandacht geven aan dit soort dingen is vreselijk. Ik ben een echte Efteling-fan dus ga wel weer heen.”

…is hij soms ronduit filosofisch…
“Alles wat de mens maakt, daar komen de grondstoffen van uit de bodem.”

…bewust van zijn eigen gebreken en wie daar schuldig aan is…
“Iets snap ik niet. En dat is niet de schuld van dit kabinet. Linkse hypocrisie van dolgedraaide geldsmijters, dat is het.”

…maar toch vooral een relaxte gast die nog geen vlieg kwaad zou doen.
“Ik kan niet begrijpen wat de bedoeling is van de winkeliers en banken, maar ik heb er vrede mee!!!”

 

Meer wijsheden van Hubert Both staan HIER.