Spring naar de content

De ‘divorce dwarf’ en de ‘ex axe’

Je raapt jezelf van de bank, verwijdert Nothing compares to you van je iPod en verzamelt alle lege wijnflessen en volgesnoten zakdoekjes in een vuilniszak. Stellig neem je je voor om alles wat je ook maar enigszins aan je liefdesverdriet herinnert, in de container te mieteren. Maar wacht! Je kunt het namelijk ook delen met de rest van de wereld bij het Museum of Broken Relationships. Therapie en humor in één.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Karen Geurtsen

Initiatiefnemers zijn de Kroatische Olinka Vistica en Drazen Grubisic, die nadat hun eigen relatie op de klippen was gelopen, besloten aandenkens aan hun liefde ten toon te stellen. Dat bleek een succes. Inmiddels heeft het museum een collectie van 700 voorwerpen van over de hele wereld verzameld, afkomstig van mensen die troost zoeken of hun frustratie kwijt moeten. Elk break-up-aandenken krijgt een datum en een korte toelichting.

Aan de divorce dwarf bijvoorbeeld, valt duidelijk te zien dat de eigenaren hun twintig jaar durende relatie niet in vrede hebben beëindigd. En ook de ex axe laat weinig te raden over. Naast de witte jarretels valt te lezen: “I never put them on. The relationship might have lasted longer if I had.”

De standplaats van het museum is Zagreb, maar de stukken zijn ook te zien geweest in Kaapstad, Berlijn en verschillende plekken in de Verenigde Staten. In april zal een selectie van voorwerpen te zien zijn in Buenos Aires.

Stuur hier uw eigen ex-exhibit in.

Onderwerpen