Spring naar de content

Anton Teuben over de paranormaal onderzoeker Tristan van der Vlis

Naast gamer/blower/PVV´er/boekenlezer en schutter blijkt Tristan van der Vlis nu ook een zelfverklaard paranormaal onderzoeker te zijn geweest. Hij hoorde stemmen en voelde geesten die op zijn rug tikten. Verder zou hij boos zijn op God en was de schietpartij in het winkelcentrum niks meer dan zijn gelijk halen tegenover het opperwezen. Wij vroegen Anton Teuben, voorman van zweefclub Niburu, voor wat paranormale duiding. “Tristan zal zeker wat ontdekt hebben.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Tristan van der Vlis noemde zichzelf een paranormaal onderzoeker, denkt u dat hij dat was?
Anton Teuben: “Dat zou kunnen. Ik ken hem niet, maar het is mogelijk.”

Hebben paranormaal onderzoekers vaker last van psychopatische trekjes?
“Nee, dat niet. Zo’n Tristan zal zeker wel wat ondekt hebben. Jammer dat hij zichzelf niet onder controle had. Het gebeurt wel eens dat mensen in een bepaald traject komen en zo de verkeerde kant opgaan.”

Wat bedoelt u met bepaalde trajecten?
“Soms komen mensen in een bepaald traject, dan kunnen ze hun eigen psychische krachten niet onder controle houden. Eerlijk gezegd is dit niet echt mijn terrein. Wat ik wel weet is dat we een hoop brieven krijgen uit psychiatrische inrichtingen. De inhoud daarvan zijn vaak erg trieste verhalen van mensen die door de wereld om hen heen niet worden begrepen.”

Wat voor advies geeft u aan mensen die naar u toekomen omdat ze opdrachten van stemmen krijgen?
“Ach, dat is iets wat zoveel mensen hebben. Tegenwoordig moet alles meteen verklaard kunnen worden. Ik zal vooral goed luisteren naar die persoon en laten uitpraten. Ik zal zeker geen etiket op zo’n persoon plakken.”

Stuurt u zo iemand ook wel eens naar de GGD bijvoorbeeld?
“Dat beslissen die mensen zelf natuurlijk. Wat ik wel weet van doktoren en psychiaters die hier wel eens komen is dat medische wereld niet altijd funcioneert zoals het zou moeten. De medische wereld is vooral goed in het uitschrijven van medicijnen die veel geld opleveren.”

Bent u nooit bang dat u mensen op deze manier in een psychotische waan laat?
“Dat doen ze zelf. Maar mensen die van mij advies krijgen komen daar over het algemeen evenwichtiger uit en met beide benen op de grond.”

Onderwerpen