Spring naar de content

CDA wil dat Donner Koninginnedag-vrijwiligers gaat motiveren

Lienden, een alleraardigst dorpje in de Betuwe, kampt met een probleem. De lokale Oranjevereniging had namelijk grote moeite om Koninginnedag te organiseren wegens een gebrek aan vrijwilligers. De Liendenaren zochten een oplossing, want iemand moet toch het zaklopen, aardappelpoepen en de braderie organiseren. En die oplossing vonden ze: twee bussen Polen. Het CDA is woest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Voorzitter Paul van Driel van de Oranjevereniging Lienden gooide een balletje op bij ‘de Poolse jongens’ van slagersuitzendbureau Antro. “Ze wilden allemaal dolgraag meewerken,” zegt Van Driel. “Het is toch niet te geloven dat personen die niets met ons vorstenhuis hebben ons moeten redden? Het zijn heel goede mensen, deze Polen.” De Polen kregen ieder 25 euro.

Er zijn dus nauwelijks vrijwilligers te vinden om van Koninginnedag een waar volksfeest te maken. Je zou dat als een gegeven kunnen accepteren maar CDA-Kamerlid Margreeth Smilde denk daar anders over. Zij wil dat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) maatregelen neemt. Volgens haar komt het belang van Koninginnedag [[popup file=”2011-05/schermafbeelding-2011-05-09-om-1.41.59-pm.png” description=”tot uiting in de betrokkenheid van de vrijwilligers” alt=” . ” align=”inline” ]]. Donner moet van haar in overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Doel: partijen bijeenbrengen om mensen te motiveren zich als vrijwilliger in te zetten.

Moeten we dat wllen met z’n allen: Poolse arbeiders inzetten voor het Nationale Volkskfeest? En is het een goed plan om Nederlandse vrijwilligers te gaan motiveren? Of is het een teken des tijds dat het zo moeilijk is om vrijwilligers te vinden om een Oranjebittertje in te schenken in het bejaardentehuis? Wat denkt u?

Onderwerpen