Spring naar de content

Raoul Heertje: ‘Mladic deed iets aan tsunami van moslims. Wilders wil vast met hem praten’

MET UPDATE – De Hitlervergelijking begint sleets te raken. Kon je als linkse denker een jaar geleden nog rekenen op honderden furieuze reacties en doodsbedreigingen als je Geert Wilders met de Führer vergeleek, thans haalt men zelfs bij de PVV steeds vaker de schouders op. Sinds de arrestatie van massamoordenaar Ratko Mladic heeft zich echter een nieuw monster aangediend dat zich leent voor de ‘Wildersvergelijking’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Een trend lijkt geboren. Eerst was er de Amsterdamse D66-politicus Ivar Manuel die tweette: “Zou goed zijn als de moslimkiller Mladic naar DH komt, kan zijn grootste fan GW hem misschien live ontmoeten.”

Afgelopen zondag ging Raoul Heertje er nog eens dubbel en dwars overheen in Dit Was Het Nieuws. “Ik vind het voor Wilders wel leuk dat Mladic nu naar Den Haag komt,” zei hij. “Mladic heeft hetzelfde gedachtegoed. Hij is geen slappe theedrinker, maar ook iemand die zegt: ‘Er is een tsunami van moslims in Europa, de straten moeten schoongemaakt worden.’ En Mladic heeft daar gewoon wat aan gedaan.”

Als zijn collega’s Linda van Dijck, Thomas Acda en Barry Atsma en de zaal stilvallen, gaat Heertje nog een stap verder: “Ik kan me voorstellen dat Wilders met hem wil praten over welke tactieken het best zijn om je doel te bereiken.”

De uitzending is hier te zien. Het item over Mladic & Wilders begint na 7.30 minuten.

UPDATE, 17.40 uur – Dat niemand zich meer druk maakt om een Mladicvergelijking meer of minder, blijkt wel uit het totale gebrek aan reacties op Arnon Grunbergs Volkskrant-column van vanochtend. Hij schreef onder meer: “Mladic deed slechts waartoe De Telegraaf al jaren oproept: de islamitische opmars stoppen voor die Wenen bereikt. Als de PVV haar beginselen serieus neemt, dan werkt ze aan eerherstel voor overste Karremans.”

Onderwerpen