Spring naar de content

Scheepvaartnieuws: Krol wil niet varen met Van Bijsterveldt

Meer scheepvaartnieuws vandaag: Gaykrant-hoofdredacteur Henk Krol weigert mee te varen op het regeringsschip tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus. Krol verzet zich tegen de beslissing van CDA-onderwijsminister Marja van Bijsterveldt die vindt dat ambtenaren het recht moeten behouden om het sluiten van een homohuwelijk te weigeren. “Het feit dat u, ondanks een ruime Kamermeerderheid die anders van u eist, toch wilt vasthouden aan het fenomeen van de weigerambtenaar, laat mij geen enkele keus.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Volgens Van Bijsterveldt was Krol al op de hoogte van het standpunt van de minister: “Het is natuurlijk oprecht jammer dat de door mij zeer gewaardeerde heer Krol de uitnodiging afslaat, zeker gelet op het feit dat hij al ver voor de uitnodiging op de hoogte was van het standpunt ten aanzien van gewetensbezwaarde ambtenaren. Ik heb altijd gezegd dat elk homostel in Nederland in elke gemeente moet kunnen trouwen. Als gemeenten daar een probleem van maken, hebben ze een groot probleem met mij.”

De brief van Krol aan Van Bijsterveldt vindt u hier. “Ik zal aan de kant op een klein bootje de regeringsboot bewonderen en u met een gepast applaus voor uw inzet op diverse dossiers begroeten.” De SGP zal ook dit jaar niet meevaren. Humor om te lachen over de weigerambtenaar vindt u hieronder. Met dank aan de grappige jongens van Koefnoen.