Spring naar de content

Het is allemaal de schuld van de Bilderbergers

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Consternatie tijdens het debat over Europese steun aan Griekenland, iemand in het publiek begon zich met de vergadering te bemoeien. U raadt al wie dat was: Micha Kat. We konden hem niet helemaal verstaan maar de term Bilderberg viel wel. Kat sprak onlangs Harry van Bommel over de mysterieuze jaarlijkse bijeenkomsten. “Ik heb weleens de indruk dat men bang is niet meer uitgenodigd te worden.”

Update 15:32 – Kat riep tijdens de vergadering “Het is allemaal al lang beslist op de op de Bilderberg conferentie wat er met Griekenland gaat gebeuren.”

Zoals vaker bij onze vriend Kat is het allemaal weer een beetje dubbel. Aan de ene kant een rare schreeuwlelijk, aan de andere kant toch ook weer puik werk afleveren. In tegenstelling tot de klassieke complotdenkers (“Nu.nl is in de greep van de Bilderbergers!”) komt Kat geregeld met iets aardigs. Waarover later meer.

Dit jaar vond de 58ste Bilderberg-meeting plaats in het Zwitserse Sankt Moritz. Ook koningin Beatrix, wier vader Prins Bernhard grondlegger is van de bijeenkomsten, was aanwezig. Ze was vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD). Het enige Kamerlid dat wel eens vragen heeft gesteld over de conferenties is SP-Kamerlid Harry van Bommel. Hij deed dat zelfs tweemaal: in 2008 en in 2009

Het socialistische Kamerlid wilde respectievelijk van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en premier Jan Peter Balkenende weten wat op de conferenties werd besproken. Beide keren gaf Balkenende hetzelfde antwoord: “Het is goed gebruik dat over de gedachtewisseling geen mededelingen worden gedaan.” Dit om de ‘besloten sfeer’ te respecteren.

Kat, die af en toe op het Binnenhof verkeert in zijn strijd tegen Joris Demmink/de Nieuwe Wereldorde/wat dies meer zij, liep daar vorige week Harry van Bommel tegen het lijf. In tegenstelling tot Agnes Kant stond Van Bommel Kat wél netjes te woord.  En Van Bommel sneed een goed punt aan. De regering doet de bijeenkomst namelijk af als een privébijeenkomst van koningin en betrokken ministers, tóch wordt het bezoek wel betaald door u, de belastingbetaler.

Enfin, oordeelt u zelf. Harry van Bommel over de Bilderberg-conferentie (met dank aan die frisse jongens van JDTV).