Spring naar de content

Ramp op Alpe d’Huez voorkomen

Het is weer vrijdag en u weet wat dat betekent: sportnieuws. Nieuws uit de Tour de France om precies te zijn. Het sportfeest is alweer bijna afgelopen, vandaag is de negentiende etappe naar de Alpe d’Huez. En van dat commerciële feest probeert iedereen een graantje mee te pikken. Zo ook brancheorganisatie BOVAG die een ramp op de berg heeft weten te voorkomen. U mag zelf uw ironieteken hier plaatsen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want we konden een kleine glimlach niet onderdrukken toen we de volgende kop in de redactiemail voorbij zagen komen: “BOVAG redt levens tijdens pechhulpactie Tour de France.” Wat blijkt? Aan de voet van de ‘Hollandse Berg’ staat een tent van de organisatie waar mensen hun fiets, danwel auto kunnen laten repareren. De zogenaamde Pechhulp.

Nu blijkt die pechhulp levens te hebben gered op de berg. Fietsenmaker Niels Hansen komt aan het woord in de krant van de brancheorganisatie. Volgens Hansen heeft BOVAG de afgelopen dagen ‘zonder overdrijven’ enkele levens gered. “Er kwamen geregeld amateurwielrenners bij ons langs voor een lekke band of een ander akkefietje. Vervolgens ontdekten we tot onze schrik dat hun remmen écht stuk waren. Deze mensen waren vast van plan om de berg op volle snelheid af te dalen. Je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als ze met 70 kilometer per uur van Alpe d’Huez afsuizen, en tot de ontdekking komen dat ze niet kunnen remmen.”

Onderwerpen